Locatie

Onderduikerspad 16
8311 PW  Espel

Wanneer
Van: 16-04-2021
Tot: 09-05-2021

Henk van Drie uit Emmeloord is tulpenliefhebber in hart en nieren. Al 35 jaar verzamelt hij ze in zijn soortentuin. Hij heeft inmiddels 1850 rassen. Elk jaar plant en rooit hij ze met de hand, een tijdrovende klus, waarbij hij wordt geholpen door een aantal vrijwilligers.

In de soortentuin van Henk zijn nieuwe maar ook zeer oude unieke rassen te vinden. Elk jaar wordt de collectie weer aangevuld met een aantal rassen. Een adres waarmee ‘geruild’ wordt is de Hortus Bulborum in Limmen. Door de oude unieke soorten op 2 locaties te telen, wordt het risico op een hagelbui, heftige regenval of muizenvraat gespreid.

Dit jaar viert de tuin een bijzondere gebeurtenis. Lac van Rijn, één van de oudste tulpen viert dit jaar zijn 400steverjaardag. Deze tulp is in 1620 gedoopt en bloeit dit jaar voor de 400ste keer. Ook kom je in de soortentuin ca 100 zogenaamde oertulpen of botanische tulpen tegen. Dat zijn dus de niet gekweekte of veredelde tulpen. Deze tulpen kun je ook in het wild tegenkomen in de omgeving van Turkije, Irak, Iran, Afghanistan etc, de landen van herkomst.

Zolang de tulpen bloeien zijn Monica en Suzanne met de oldtimerbus van Monibarista aanwezig met heerlijke verse koffie en wat lekkers voor erbij.

Adres:                          Nabij het Onderduikerspad 16 in Espel
Entree:                        Gratis