Locatie

Onderduikerspad 11
8311 PX  Espel

Wanneer
Van: 13-04-2024
Tot: 05-05-2024

Henk van Drie uit Emmeloord is tulpenliefhebber in hart en nieren. Al 35 jaar verzamelt hij tulpen in zijn soortentuin. Hij heeft inmiddels 1850 rassen. Elk jaar plant en rooit hij ze met de hand, een tijdrovende klus, waarbij hij wordt geholpen door een aantal vrijwilligers.

In de soortentuin van Henk zijn nieuwe maar ook zeer oude unieke rassen te vinden. Elk jaar wordt de collectie weer aangevuld met een aantal rassen. Een adres waarmee ‘geruild’ wordt is de Hortus Bulborum in Limmen. Door de oude unieke soorten op 2 locaties te telen, wordt het risico op een hagelbui, heftige regenval of muizenvraat gespreid.

Een hele oude tulp is bijvoorbeeld Lac van Rijn. Deze tulp is in 1620 gedoopt en heeft dus al meer dan 400 keer gebloeid. Ook kom je in de soortentuin ca 100 zogenaamde oertulpen of botanische tulpen tegen. Dat zijn dus de niet gekweekte of veredelde tulpen. Deze tulpen kun je ook in het wild tegenkomen in de omgeving van Turkije, Irak, Iran, Afghanistan etc, de landen van herkomst.

Wil je meer te weten komen over de tulpen in deze soortentuin, of de tulpenteelt in de Noordoostpolder?In de weekenden en op 27 april zijn er tussen 13.00u en 16.00u gidsen aanwezig om je rond te leiden en om vragen over de teelt te beantwoorden. Op mooie dagen kun je hier mooie tulpen kopen en zal ook de oldtimerbus van Monibarista aanwezig zijn met heerlijke verse koffie en wat lekkers voor erbij.

 

Adres:                         Onderduikerspad 11 in Espel
Entree:                        Vrije gift