Wanneer
Van: 21-04-2023
Tot: 07-05-2023

Bollie de beer is de kindermascotte van het Tulpenfestival. Hij heeft allerlei spelletjes bedacht om jullie mee te nemen in de wereld van de tulp. Hoe leuk is dat? Spelenderwijs kom je achter allerlei weetjes over tulpen, en… het is ook nog eens leerzaam voor jullie ouders, opa’s, oma’s of wie dan ook met jullie de tulpenroute rijdt.

Wat heeft Bollie allemaal voor jullie bedacht: 

Bij de Tulpenfestival locatie van Renne Streekproducten heeft Bollie een heus doolhof gemaakt van bollenkisten, durf jij daarin? Hoe stoer is dat! Als je het doolhof goed doorloopt krijg je een puzzel. Weet jij deze puzzel goed op te lossen? Ga dan heel snel met je antwoord naar de boerderijwinkel en vertel wat je gevonden hebt. Er ligt daar een leuke verrassing op je te wachten. Dus doe je best!!

Bollie is er maar druk mee, hij heeft ook veel leuke activiteiten op het Tulpenbelevingsveld bedacht. Hier heeft hij posters geplaatst met allemaal leuke en leerzame dingen over de tulpen. Bollie heeft op deze posters vragen verstopt, kan jij het antwoord vinden? Ook is er een waterbak waarmee je water kunt pompen, ben jij sterk genoeg om te pompen? Want tulpen hebben wel water nodig om te groeien. In welk bakje zou jij je bollen planten? Bollie vertelt je ook hoe je een witte tulp geel en blauw kunt laten kleuren, jaaaaa… dat wist je niet hé! Kom maar snel langs en los de opdrachten op, dan ligt er weer een presentje op je te wachten. En, vergeet niet een selfie met Bollie te maken! Plaats je foto op Instagram of Facebook met #profytodsdtulpenfestival2023.
Bollie verzameld hier alle leuke foto’s van dit jaar. Doe je best!!

 

Bollie heeft nog één andere uitdaging voor jullie gemaakt. Deze is bij Tulpenfestival locatie Vakantiepark Eigen Wijze. Kan jij Bollie helpen met het invullen van de wereldkaart? Het is best wel lastig want onze Hollandse tulpen vliegen de hele wereld over. Bollie heeft jouw hulp nodig om de juiste landen te vinden. Help Bollie goed en kraak de code zodat je ook hier een cadeautje kan verdienen!

 

Bollie wenst jullie heel veel succes met alle opdrachten! Vergeet niet van de mooie tulpen te genieten.

Doei!!