Wanneer
Van: 19-04-2024
Tot: 05-05-2024

Het Tulpenfestival 2024 zal ook deze editie weer opgefleurd worden met tulpenmozaïeken. Elk dorp in de Noordoostpolder werkt met vrijwilligers aan een mooi kunstwerk van tulpen.

Het mozaïek staat in elk dorp op een prominente plek, zodat deze onderweg bewonderd kan worden. Het thema dit jaar is Let’s Dance!; dat thema is terug te zien in de verschillende mozaïeken.

Al vanaf de jaarwisseling, of soms zelfs eerder, wordt door de creatieve inwoners de koppen bij elkaar gestoken om een mooi ontwerp, passend bij het thema, te bedenken en weer origineel uit de hoek te komen.

De handen kunnen pas kort voor het Tulpenfestival echt uit de mouwen. Immers; dan staan de tulpen in bloei en weten de dorpen welke kleur tulp geschikt is. Ook moet de natuur een handje helpen; soms komt het voorjaar pas laat op gang en daarmee wordt dus ook de bloei van tulpen mede bepaald. Met deze vers gekopte tulpen kan vervolgens het mozaïek geprikt worden en komt het ontwerp echt tot leven.

Met recht mag het dan op een mooie plek in het dorp gezet worden, zodat de vele bezoekers het kunstwerk onderweg kunnen bewonderen.

Op de routekaarten van het Tulpenfestival staan de tulpenmozaïeken ook aangegeven.